Vasilij Žbogar   Esimit Europa
Domov Novice O meni Ekipa Regate in dogodki Foto in video Esimit Europa  
Kontakt
E-pošta: info@vasilijzbogar.si

Novice

Rio de Janeiro , 17.08.2016
Dan po

Dan po

Dan po prespani noči se je Vasilij šele dobro zavedal, da mi je uspel izjemen dosežek, o katerem je sanjal zadnja leta in ga včeraj v Riu tudi dosanjal.

"Najprej sem mislil, da sanjam, da to sploh ni možno. Zdaj se počasi zavedam kaj mi je uspelo, to je res neverjetno. Hvala moji ekipi, hvala družini, hvala sponzorjem in navijačem, hvala vsem, ki so kakorkoli prispevali k temu uspehu," je povedal Vasko dan po osvojeni medalji in napovedal najverjetnejše slovo: "To je bilo to. S svojimi leti bi se težko še kosal s konkurenti, tako da je konec.

Žbogar je v Riu de Janeiru osvojil tretjo olimpijsko medaljo v karieri, prvo v razredu finn. Predtem je v razredu laser osvojil bron v Atenah in srebro v Pekingu. Izolan je na letošnjih igrah jadral odlično, po prvem dnevu je celo vodil, nato pa je bil ves čas drugi in je bil edini pravi tekmec Gilesu Scottu, ki je bil razred zase in je suvereno osvojil zlato odličje.

Zqključiti kariero z medaljo je nekaj najlepšega, to uspe le redkim in Vasilij se tega zaveda: "Vesel pa sem, da sem končal na tak način. S kolajno, ki je nisem pričakoval. A zaradi tega je toliko bolj sladka, okus pa samo še povečuje dejstvo, da sem jo osvojil v drugem razredu kot prejšnji. Ne vem, če je pet tekmovalcev, ki se lahko pohvalijo s tem. Vsaka kolajna je po svoje sladka, prva je bila le prva, z njo smo izboljšali finančno stanje, druga je bila nekakšna potrditev, tretja pa je v novem razredu, zaradi katerega sem se moral zrediti. Zdaj imam več kot 20 kilogramov več kot v Pekingu, že jutri pa začnem s shujševalno kuro. V Pekingu sem imel 76 kilogramov, tu sem jih imel pred začetkom OI 100, zdaj pa jih imam 95."

Po mesecih odrekanja in treningov, ko je bilo jadranje daleč na prvem mestu in vse podrejeno samo Riu, bo zdaj končno prišel čas za družino, za sina Talina in ženo Majo, pa starše in vse najbližje: " Ko pridem domov, bom zamenjal barko in se z družino z malo boljšo jadrnico podal na počitnice. Še prej pa se bom malo sprostil, zabava se je praktično že začela, zagotovo pa se bo nadaljevala tudi v domovini, ko bom napravil fešto. Veseli me, koliko Slovencev me je spremljalo, posebno mojih Primorcev. Občutil sem njihovo veliko podporo. Ker so oni zadovoljni, sem jaz še bolj vesel."

Kaj bo Vasko počel v prihodnje še ni jasno, načrtov ima veliko, ostal bo del projekta Esimit Europa, na tak ali drugačen način bo prav gotovo ostal povezan z jadranjem.

<< Arhiv novic

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Esimit Europa Luka Koper Telekom Slovenije AdriaticSlovenica Audi Porsche Koper
Osebna izkaznica Biografija Rezultati
Trenerji Olimpijski razredi
Foto Video