Vasilij Žbogar   Esimit Europa
Domov Novice O meni Ekipa Regate in dogodki Foto in video Esimit Europa  
Kontakt
E-pošta: info@vasilijzbogar.si

Novice

Rio de Janeiro, 15.08.2016
Medalja zelo blizu

Medalja zelo blizu

Po dobri uri čakanja na ugoden veter so v razredu finn Vasilij Žbogar in kolegi odjadrali še dve regati. V težkih razmerah se je Izolan držal najboljših, bil 8. in 9. ter v skupnem seštevku ostaja drugi.

"Težak dan na morju je bil, veter je zelo obračal, zelo je nihal, na trenutke je bilo nič vetra, pa tudi 10 do 12 vozlov. Nisem se držal nobene strani, jadral sem po sredini, zato sem malo izgubil. Res je bilo težko, nekateri jadralci so zelo živčni. V drugi regati me je Giles Scott držal in tam sem izgubil nekaj mest, v nasprotnem bi bilo r regati za medalje lažje. Zdaj sem drugi skupno, vse je še odprto, treba se bo v torek še boriti. Res da praktično medaljo imam, teoretičnompa še ne, v torek bo dan D," je po današnjih regatah povedal Žbogar, ki ima jutri prost dan, dan ki bo namenjen pripravi na regato za medalje.

Zlato odličje je praktično že oddano Britancu Scottu, Žbogar pa ima na drugem mestu 13 točk prednosti pred trenutno trtjim, Hrvatom Kljakovičem Gašpičem. Četrta, Američan Paine in Šved Salminen zaostajata za 18 točk. Torkova regata za medlje bo zelo razburljiva.

<< Arhiv novic

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Esimit Europa Luka Koper Telekom Slovenije AdriaticSlovenica Audi Porsche Koper
Osebna izkaznica Biografija Rezultati
Trenerji Olimpijski razredi
Foto Video