Vasilij Žbogar   Esimit Europa
Domov Novice O meni Ekipa Regate in dogodki Foto in video Esimit Europa  
Ekipa
Trenerji
Olimpijski razredi
Kontakt
E-pošta: info@vasilijzbogar.si

Ekipa

Trenerji

Trevor Millar - trener

Vasilij se je s prestopom iz razreda 470 v razred laser soočil z veliko razliko. Največji problem je bil, da je bil jadralni razred laser zelo malo poznan v Sloveniji in težko je bilo najti dobrega trenerja. Odločil se je, da vseeno poskusi in bil na zečetku brez trenerja. Na regate je odhajal brez spremstva, vozil se je s svojim avtom in jadrnico na strehi po celi Evropi. Na eni izmed regat svetovnega pokala je spoznal ekipo Sailcoach s trenerjem Trevorjem Millarjem na čelu.

Trevor Millar je bil vrsto let trener angleške reprezentance v jadralskem razredu laser. Kasneje je ustanovil ekipo Sailcoach in treniral jadralce iz manjših držav, ki nimajo reprezentanc, kot npr. Južna Afrika, Sejšeli, Litva, Poljska, Indija, ... S Trevorjem je Vasilij začel sodelovati že leta 1997, vendar je bilo zaradi velikih stroškov in pomanjkanja finančne pomoči sponzorjev delo zelo težko. Regate, poti in treningi v tuje države so bili zelo dragi, tako se je omejil le na določene treninge. Na regate je še vedno hodil sam. Kasneje, leta 2001, ko je Vasiliju pristopil na pomoč Istrabenz je delo postalo profesionalno, ustvaril si je plan regat in treningov in rezultati tega dela so se vidno poznali iz dneva v dan in iz regate v regato... Plod skupnega sodelovanja sta dve olimpijski medalji, naslov evropskega prvaka in številni drugi uspehi. Vasilij z Millarjem sodeluje tudi po selitvi v razred finn.

Marzio Braida - kondicijski trener

Že od leta 1998 Vasilij zelo uspešno sodeluje s kondicijskim trenerjem Marziom Braido, ki skrbi za njegovo fizično pripravljenost pa tudi prehrano. Braida ima tudi veliko zaslug, da se je Vasilij po težavah s koleni uspešno vrnil na regatno polje.

Marzio Braida je diplomiral za Univerzi za šport, kot kondicijski trener sodeluje s številnim italijanskimi športniki, največ z atleti, smučarji, jadralci in kolesarji. Marzio je prispeval pomembnen delež k obema olimpijskima medaljama in še vedno skrbi za odlično Vasilijevo telesno pripravljenost, ter tudi za prehrano. To je bilo se posebej pomembno, ko je Vasko pred olimpijskimi igrami v Pekingu moral izbubiti skoraj 10 kilogramov in ob selitvi v razred finn pridobiti kilograme ter še izboljšati kondicijsko pripravljenost.

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Esimit Europa Luka Koper Telekom Slovenije AdriaticSlovenica Audi Porsche Koper
Osebna izkaznica Biografija Rezultati
Trenerji Olimpijski razredi
Foto Video